دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با اشاره به عزم جهادی دشتگاه قضایی استان برای مقابله با رودخانه خواری؛ گفت: عملیات آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی تصرفی بستر و حریم رودخانه ها در استان کرمان آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ دادخدا سالاری از آغاز آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی تصرفی بستر و حریم رودخانه ها خبر داد و گفت: به منظور رفع دغدغه مدعی العموم و درخواست های مردمی با پیگیری دادستانی و با همکاری آب منطقه ای، عزم جهادی برای مقابله با زمین خواری از طریق تصرف بستر و حریم رودخانه ها در سطح استان شکل گرفته است و اقدامات این حوزه بر اساس برنامه ریزی و دستورات قاطع قضایی با جدیت ادامه خواهد یافت.
وی افزود: نظر به اینکه با تصرف حریم و بستر رودخانه ها به ویژه در مناطق خوش آب و هوا و رودخانه خواری های گسترده در این حوزه، طی سنوات گذشته در برخی از مناطق استان و کشور، کاربری اراضی رودخانه ها به مسکونی و تجاری تغییر یافته و این اراضی پس از تسطیح به افراد مختلف فروخته شده است.
مدعی العموم تصریح کرد: مصالح و نخاله های حاصل از این اقدامات در زمان وقوع سیل، موجب مسدود شدن دهانه پل ها و افزایش خسارت ها می شود، از این رو مقرر شد طرح ویژه آزادسازی بستر و حریم رودخانه با پیگیری دادستانی کرمان و با همکاری شرکت آب منطقه ای استان اجرایی شود.
سالاری بیان کرد: با اجرای طرح ویژه آزادسازی بستر و حریم رودخانه ها، ضمن مقابله با زمین خواری و تصرف اراضی در استان به ویژه در مناطق خوش آب و هوا، با جلوگیری از انسداد مسیل ها از بروز و تشدید خسارت سیل های احتمالی در آینده نیز جلوگیری می شود.
وی اظهار کرد: اجرای طرح ویژه آزادسازی بستر و حریم رودخانه ها از منطقه کوهپایه آغاز شده است؛ زیرا این منطقه به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی، همواره مورد طمع نظر زمین خواران بوده است و با اجرای این طرح ۵.۵ هکتار اراضی این منطقه رفع تصرف شده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، مدیران را به نظارت دقیق بر مجموعه و پرهیز از هرگونه ترک فعل در این حوزه توصیه و بیان کرد: نباید اجازه داد افراد از نبود نظارت های دقیق و ترک فعل های مدیران سوء استفاده کرده و به اراضی حریم و بستر رودخانه ها تعرض و دست درازی کنند.
دادخدا سالاری، از اقدامات و عزم جدی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای برای آزادسازی حریم و بستر رودخانه ها قدردانی و بیان کرد: ماموریت ویژه ای به مدیران آب منطقه ای استان به منظور شناسایی اراضی تحت تصرف زمین خواران داده تا در کوتاه ترین زمان ضمن جمع بندی تصرفات انجام شده، برخوردهای قانونی لازم را بر اساس پشتیبانی دستگاه قضایی اجرا کنند.
وی با اشاره به اینکه ادبیات رودخانه خواری در بین زمین خواران اضافه شده است، گفت: دادستان های سراسر استان نیز به این موضوع ورود کرده اند، تا اقدامات این حوزه به صورت گسترده در سطح استان اجرایی شود.
مدعی العموم در استان کرمان ضمن تاکید بر این مطلب که دستگاه قضایی با هر گونه اقدام غیرقانونی در تصرف اراضی دولتی و ملی از قبیل حریم و بستر رودخانه ها با جدیت برخورد می کند، خاطر نشان کرد: در گذشته به دلیل تصرفات غیرقانونی انجام شده از سوی زمین خواران، مسیل ها و دهانه پل ها مسدود و خسارت های ناشی از سیل چندین برابر شده است و از این رو دستگاه قضایی استان به منظور حفظ حقوق عامه با هر فرد متخلف در هر جایگاهی برخورد قانونی لازم را انجام خواهد داد.
نظر شما